Home

Restauratie

 

Restauratie

Restauratie is nog weer een stap verder als revisie, hierbij wordt er tevens zorg gedragen dat niet afgeweken wordt van de origineel, in de tijd dat het instrument gebouwd werd, gebruikte materialen.

Hierbij w ordt “Kunsthandwerklichen Klavierbau” toegepast. Dit uit zich niet alleen in de gebruikte onderdelen, maar ook in de hele intentie en inzet waarmee gewerkt wordt. Dus geen polyester lak maar politoer, geen vernikkelde pennen maar blauwe pennen, geen Renner maar Abel hamerkoppen, geen zeskante basbesnaring maar ronde, etc.


Dit om te voorkomen dat Uw oude piano of vleugel gaat klinken als een karakterloos instrument. Bij ons wordt Uw instrument wordt weer helemaal in ere hersteld en klinkt weer als een klokje met zijn eigen karakter en mooie persoonlijke en zangerige klank. Als U het dan waardevolle instrument regelmatig laat stemmen, onderhouden en u natuurlijk ook de luchtvochtigheid op peil houd, dan hebben niet alleen Uw kinderen maar ook Uw kleinkinderen er nog veel plezier van (zie levensloop van een piano).