Home Reparatie

Speelklaar maken

Onder het speelklaar maken verstaan wij het verrichten van alle werkzaamheden die voorzienbaar en nodig zijn om de piano of vleugel bij normaal gebruik gedurende 15 jaren te vrijwaren van reparaties. Behalve kleinigheden die bijvoorbeeld ook bij een nieuw instrument kunnen voorkomen. Bij deze werkzaamheden hoort uiteraard ook het reguleren en op toon stemmen. Het komt er dus op neer dat indien U , na deze onderhoudsbeurt, het instrument regelmatig laat stemmen en bijregelen, bijvoorbeeld d.m.v. een stem abonnement, U verder geen onkosten mag verwachten, mits u natuurlijk ook de luchtvochtigheid op peil houd.

Revisie

Het reviseren van een piano of vleugel gaat een hele grote stap verder dan een onderhoudsbeurt (speelklaarmaken). Behalve bij een gedeeltelijke revisie, worden er bij een revisie alle daarvoor in aanmerking komende onderdelen vernieuwd en kan het instrument weer een zestig tal jaren mee. Uiteraard met dien verstande dat U zorg dat de piano of vleugel regelmatig vakkundig gestemd, onderhouden wordt en u natuurlijk ook de luchtvochtigheid op peil houd (zie levensloop van een piano).

Het reviseren van een piano is zeer specialistisch werk en vergt de nodige ervaring, verder is natuurlijk de kwaliteit van de onderdelen zeer belangrijk om de lange levensduur te waarborgen. U instrument is bij ons in de beste handen. Wij gebruiken uitsluitend beproefde merk onderdelen en materialen;
- Roslau besnaring.
- Abel Hamerkoppen
- Renner onderdelen.
- Biene stempennen
- Zweihorn lakken..

Wij verrichten alle werkzaamheden die aan een piano of vleugel kunnen voorkomen zoals het vernieuwen van: toetsen belegsels, hamerkoppen, vilten, leer, veren, besnaring. Maar ook zelfs zangbodem reparaties, nieuwe stemblokken en tevens alle voorkomende kast werkzaamheden aan het hout en de lak in mat, zijdeglans, hoogglans en politoerwerk.

 

Restauratie

Restauratie is nog weer een stap verder als revisie, hierbij wordt er tevens zorg gedragen dat niet afgeweken wordt van de origineel, in de tijd dat het instrument gebouwd werd, gebruikte materialen.

Hierbij w ordt “Kunsthandwerklichen Klavierbau” toegepast. Dit uit zich niet alleen in de gebruikte onderdelen, maar ook in de hele intentie en inzet waarmee gewerkt wordt. Dus geen polyester lak maar politoer, geen vernikkelde pennen maar blauwe pennen, geen Renner maar Abel hamerkoppen, geen zeskante basbesnaring maar ronde, etc.


Dit om te voorkomen dat Uw oude piano of vleugel gaat klinken als een karakterloos instrument. Bij ons wordt Uw instrument wordt weer helemaal in ere hersteld en klinkt weer als een klokje met zijn eigen karakter en mooie persoonlijke en zangerige klank. Als U het dan waardevolle instrument regelmatig laat stemmen, onderhouden en u natuurlijk ook de luchtvochtigheid op peil houd, dan hebben niet alleen Uw kinderen maar ook Uw kleinkinderen er nog veel plezier van (zie levensloop van een piano).

Speciale projecten

Niet alleen het reguliere piano onderhoud is voor Klavier een dagelijkse bezigheid, maar ook het verzorgen van uitzonderlijke restauraties zoals o.a. Antieke instrumenten, Weense mechanieken, messing inlegwerk, politoeren etc.

Wij gebruiken uitsluitend beproefde merk onderdelen en materialen;
- Roslau besnaring.
- Abel Hamerkoppen
- Renner onderdelen.
- Biene stempennen
- Zweihorn lakken..